Megtépázta Fejér megyét a decemberi vihar

Dörgéssel, villámlással, jégesővel és viharos széllel érkezett a decemberi tavasznak véget vető hidegfront a Dunántúlra csütörtök este, a megyében több helyen tetemes károkat okozva. A szél súlyosan megrongálta a polgárdi iskola tetejét, és felborította a Székesfehérvár belvárosában álló karácsonyfát.

A decemberi különös időjárás jégesővel és nagy széllel érkezett, ami sok helyen súlyos károkat okozott a megyében. Péntekre virradóan a megyeszékhely főterén álló városi karácsonyfát is kifordította talpából és a fa oldalára dőlt. A viharos szél a város karácsonyfája mellett több bódét is felborított. A helyi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, ahol átvizsgálták a környéket, és megállapították, személyi sérülés nem történt, a fánál nem tartózkodott senki.

Fotó: Koppán Viktor / feol.hu

Tízmilliós viharkárok Polgárdiban

Az iskola tornacsarnokának teteje súlyosan megrongálódott, a tetőelemeket több száz négyzetméteren szakította le az ítéletidő. Úgy tűnik, megsemmisült az iskola napelemrendszere, megsérült a katolikus templom kerítése, fák, zsindelyek és tetőanyagok hevernek mindenütt. A Kossuth utca egy szakaszát le is kellett zárni. A kárelhárítást a helyi és a fehérvári tűzoltóság, a városgondokság végzi.

Fotó: feol.hu

A viharos szél Polgárdi és Füle között megrongálta a távvezetéket, ezért az éjjel 800-1000 háztartásban nem volt áram.

Rádőlt egy családi ház tetejére egy fenyőfa Gánton

A Fejér Megyei Hírlap Online alapján

1